Kontrollbesiktning

Efter mer än ett års väntan var det så dags för kontrollbesiktning i tisdags. Det gick bra men blev en del anmärkningar. Gipsjobben är inte riktigt utförda på några ställen (skivor som inte ligger i linje med varandra t.e.x.), rören till pannan är inte dolda (vilket dom ska vara), toalettstolen i wc/dusch sitter löst och kakelsättaren har missat en hel del i badrummen. Bl.a. är det inte ordentligt fogat i duschen däruppe och mjukfogen mellan tak och vägg ser väldigt slarvig ut i båda utrymmena.
Dessutom är luftspalterna på vinden delvis igensatta. Besiktningsmannen var uppe en bra stund och kollade. Allt som allt tog det drygt två timmar att gå igenom hela huset, han var väldigt noggrann. Det kändes bra, hellre det än tvärtom :-)

Besiktningsmannen kollar fallet vid golvbrunnen under badkaret.

Vattenmätaren är en mindre snygg detalj i tvättstugan. Men det ska tydligen se ut så här… :-/

Jag var inom en sväng i måndags och då var det full fart och mycket folk, fem bilar parkerade utanför. Det visade sig när snickarn skulle sätta upp trappan att bjälklaget på övervåningen stack ut 10 cm för mycket så trappan fick inte plats… Det var bara att skruva loss gipsskivor och grejer och fixa till det. Stressade som bara den var dom, jag fick för en gångs skull inte komma in och titta. Men det hade jag inte väntat mig heller :-)

Nu har dom två veckor på sig att fixa, 25/9 är det som bekant slutbesiktning och vi får med största sannolikhet tillträde! Känns konstigt och lite overkligt. Vi ska sova där första natten och givetvis premiärbubblas i badkaret ;-)

1 kommentar to “Kontrollbesiktning”

  1. mamma ce säger:

    Apropå den mindre snygga vattenmätaren så har man i vårt nuvarande hus satt ett köksskåp modell överskåp utan baksida över alla snygga ledningar.

Lämna en kommentar