Tomtägare på riktigt

I fredags blev vi tomtägare på riktigt!
På morgonen var vi på Mäklarhuset i Kungsängen, träffade representanter från Uppsala universitet och skrev under köpekontraktet.
Vi fick också lite historia om området Kvistaberg, bl.a. ligger en herre vid namn Nils Tamm inmurad i sin urna i ett av småhusen på observatoriets område (som ligger bara några meter från vår tomt). Igår hittade vi mer fakta om denne Nils Tamm, mycket intressant. Jag gillar när ett område har lite historia.

På kvällen hade vi först korvgrillning ute på tomten med våra kompisar, Micke fällde ett träd (dock inte det som syns på bilden) och jag satte spaden i jorden. Spaden fick vi från Ewe och Daniel, första bidraget till vår trädgårdsutrustning :-)

_mg_3376_1.JPG_MG_3378_1.JPG

_MG_3396_1.jpg_MG_3401_1.JPG_MG_3397_1.JPG

Sedan fortsatte vi hem till oss och grillade på riktigt. Alla hängde med utom Mickes bror och hans höggravida sambo. 10 pers var vi och alla blev mätta (fattas bara annat när dom fick grillat, potatis, sallad, tzatziki och kladdkaka med glass och grädde) :-) Sa dom att dom blev iaf… :-)

Har inte hört nåt om nybyggnadskartan, nu är det ca en månad sedan vi skickade in den…
Ska ut på tomten med LB-hus igen på torsdag eftermiddag och nästa onsdag (13/6) ska vi till Myresjöhus kontor i Solna och diskutera. Jag skulle helst vilja ha ett Myresjöhus men men… Vi får väl se…
Vi har iaf i princip bestämt oss för att satsa på ett 2-planshus, modell lite större plus att vi förmodligen skippar garaget. Det bygger vi själva senare. Känns bättre att lägga de pengarna på att få huset så bra som möjligt istället.

/Jenny

Lämna en kommentar