Altanen trallad

Nu är trallen lagd på hela altanens yta, det som återstår nu är att sätta upp ett räcke, kapa av utstickande plankor och skruva dit en planka på vardera kortsida för att dölja trallens ändträ.  Sen när vi har blivit klara med markarbetet och vet hur högt gräsmattan hamnar ska vi klä in undersidan med trall och sätta upp en trapp.

IMG_8032 IMG_8034

Ett par reflektioner:

  • Lägg trallen så fort som möjligt, bara mellan onsdag till lördag hade plankorna torkat en hel del, och därmed börjat slå sig. Dessutom kommer det att bli olika tjocka springor mellan trallen om man inte anpassar avståndet med tiden efter krympfaktorn.
  • Det blir en del vassa stickor runt skruvhålen, spring inte omkring barfota innan man slipat bort dessa, det gör ont.
  • Grabbers nya skurvar med ‘osymmetrisk’ spets (till vänster på bilden nedan) äter sig ner i träet mycket enklare än den tidigare generationen med en mer traditionell spets (till höger), dock är det lite svårt att få ner vinklade skruvar då den har lättare att ’springa iväg’. Tyvärr tog jag slut på de äldre skruven innan jag väl började med de nya, annars hade jag kunnat välja efter behov.

IMG_8042

Snabbspolad tralläggning finns att beskåda här (öppnas i nytt fönster):

output
Filmen är en 30mb H264, kräver Flash 9.0.115 eller senare

Lämna en kommentar