Vitt på svart

Kakelsättaren Kenta har jobbat ordentligt de senaste veckorna, och det blir riktigt snyggt! I badrummet på övervåningen är nästan helt färdigsatt, saknas bara lite mjukfogar och rengöring.

IMG_8811.jpgIMG_8812.jpgIMG_8813.jpg

På nedervåningen är det inte lika färdigt. Efter att den svarta mosaiken som ska sitta i duschkabinen blev uppsatt såg vi att avloppet till WC’n hamnat väldigt nära den blivande duschväggen. Kom fram till att det på ritningen är inritat en 90×70cm dusch, medans man i beställningen angivit en som är 90×90cm. Som det är nu skulle toalettstolen hamna några centimeter från duschväggen, vilket känns lite trångt.

Att flytta WC-stolen är inte aktuellt, och att kakla om väggen är ej heller lämpligt, dessutom skulle det bli väldigt trångt med 90×70cm, då blandare och munstycke i sånt fall sitter på långsidan. Vi får se vad man hittar på. Det enklaste är att sätta in ihopfällbara duschväggar i 90×90cm istället för de fasta, även om de inte håller inne vattnet lika bra blir det nog den smidigaste kompromissen.

IMG_8829.jpgIMG_8840.jpg

Vi kör på samma golvklinkers (Stonehenge) överallt utom i tvättstugan, 30×30cm i hallen och 15×15 i badrum och dusch/wc. Det har en härlig strukur som kommer bli skön att gå på, men är kanske inte helt enkel att rengöra. I tvättstugan blir det istället en slät blank grafitgrå klinker.

IMG_8827.jpg

Lämna en kommentar