Badkar

I torsdags fick vi vårt badkar levererat. Som vanligt med Posten så dabbade dom sig lite men det gick bra ändå. Micke skulle få samtal när dom lämnat det vid huset så skulle jag köra dit på rasten och lägga en pressenning över. Micke hörde dock ingenting och på eftermiddagen ringde granne Martin och sa att de ställt badkaret i deras garage. Påstod att de ringt men men… Lite tur vart det ändå, med tanke på spöregnet som föll hela eftermiddagen så vart det bra att det fick stå i garaget. Tack, Martin och Sara!
Vid femtiden kom vi ut och skulle med hjälp av Mickes bror Fredrik, vår kompis Tomas och snickare Johnny bära in 100kg badkar. Även Martin hjälpte till så det vart fem starka grabbar till slut. Johnny fick skruva väck det provisoriska räcket både på öppningen och på trappan. Tre stod nere och lyfte och två stod på ovanvåningen och tog emot. Det gick faktiskt oväntat smidigt!
Efter lite avskruvande av fotstöd så kom det in i badrummet, men det vart precis! Tur att det inte satt dörrfoder runt dörren, när väl det är på plats får man inte ut badkaret i ett stycke.
Vi ska förmodligen kolla med rörmokaren om han kan koppla in det när han ändå gör resten av jobbet som är kvar.
STORT tack till alla som hjälpte till och än en gång måste vi säga att snickare Johnny är helt suverän!

Före badkarEfter badkar


Badrumsinredning nästan helt på plats.

WC/dusch

Klinkers i hallen på plats

Köket (med Mickes bror)

Färdigt tvättstugegolv, utan rör mitt i dörren ;-)

Trappan har kommit. Den är dock i princip det sista som Johnny monterar men det ska bli väldigt spännande att se hur det blir :-)

Har mailat vår byggledare om lite saker vi inte riktigt är nöjda med, bl.a. till exempel lite oväntade poster på kakelfakturan, frågor om när resten av fakturorna kommer, plus att en faktura kommit till husets adress. Dom om några borde veta att vi inte flyttat in än :-)
Dessutom fick vi en räkning på det sista lyftet häromveckan som egentligen inte ska betalas förrän slutbesiktningen är klar. Det ska dock rättas till.
Även om det har varit en del grejer under denna resan som vi inte vart nöjda med så måste jag säga att byggledare Bo, säljare Christer och hantverkarna hela tiden har försökt lösa det så bra som möjligt.

Lämna en kommentar