Kvistaberg, Rättarboda

Vi (jag och min sambo Micke) köpte tomt i slutet på april i Rättarboda, Bro som vi ska bygga ett hus på. I denna bloggen kan man följa allt jobb och alla turer kring tomtköp och husbygge.

Vi har ännu inte bestämt oss för vilket hus vi ska bygga men det lutar mest åt ett enplanshus från LB-hus eller ett etagehus från Myresjöhus.
Det snyggaste och helt klart mest praktiska vore etagehuset (modell Scala) eftersom tomten sluttar något. Inte mycket men lite, ett souterränghus är inte att tänka på, det skulle bara se konstigt ut. Och med etagehuset slipper man fylla upp en massa…

Fick idag reda på att det tar ca 6 veckor för oss att få nybyggnadskartan. Den måste man ha när man sedan skickar in bygglovsanmälan. Detta för att området är stadsplanerat. Så då vart den första förseningen ett faktum… :-P Kartan skickar man efter hos kommunen och kostar 6650 kr! Helt otroligt, för en liten karta! Hurra för kommunernas byråkrati och långsamhet… *suck*

/Jenny

Lämna en kommentar