Mötet med Whyte&Lilja

Är ett tag sedan vi vart på inredningskonsultationen med W&L men har inte hunnit skriva. Det var ett bra möte, över förväntan för min del. Vi har sållat bort en massa färger och kommit fram till att huset (både invändigt och utvändigt) kommer att domineras av olika nyanser av grått, vitt och svart med inslag av ekträ.
Fasaden blir i två nyanser av grått, den liggande panelen i den mörka och den stående i den ljusa.
Fasadfärger
I hallen, köket, badrummet och wc/dusch blir det grå/svart klinkers av samma sort men olika storlekar. Förhoppningsvis blir det samma serie stavkakel i köket och mosaik i badrummet. För övrigt blir det vitt matt kakel i badrummet och vitt blankt kakel i wc/dusch med inslag av mosaiken. Inte riktigt bestämt oss för vilken klinkers vi ska ha i tvättstugan.
Klinkers
Klinkersen “Micron”.
Stavkakel
Stavkakel liknande detta vill jag ha i köket, liggande. (Just detta heter “Olivia”)
Matt kakel
Matt, vitt kakel (just detta: “Patagonia”) till badrummet.
Blankt kakel
Blankt, vitt kakel (just detta: “Levante”) till dusch/wc.
Mosaik
Mosaik (“Micro”) som inslag i badrummet, dock inte så här mycket :-)

Alla kakel- och klinkersbilder kommer från Kakelspecialisten.
Bilden på fasadfärgerna är inscannad (därav den dåliga kvalitéten) från en Nordsjökatalog.
Badrumsinredningen blir nog Vedums “Sanity” i svart och/eller vitt högblankt.

Köket ska ritas imorn eftermiddag tillsammans med köksarkitekterna från HTH, ska bli väldigt spännande! Blir förmodligen luckor i högblankt svart och vitt även där :-)
Vi var nere i Länna för nån vecka sedan och fick lite peersonlig service, vi gick runt i knappt 45 minuter. Eftersom vi redan vet ungefär hur vi vill att det ska se ut så gav det inte så jättemycket men det vart ändå intressant och nyttigt.
Förhoppningsvis blir det sten (svart, blank granit) runt hällen och diskbänk från Blanco eller Intra i silgranit.

Fick också några tips på tapeter till fondväggar. Bl.a. “Woods” från Cole&Son (längst ner på sidan) och “Edo Conker” från Romo Fabrics. Känns dock som att det är låångt kvar tills man kan börja tänka på sånt :-/

2 kommentarer to “Mötet med Whyte&Lilja”

  1. anette säger:

    Det låter ju jättebra att prata med en inredningskonsult, är det något ni ordnat med själva eller föreslog Myresjöhus det? Fick ni ha sten runt hällen i köket? När vi var hos HTH sa de att de inte fick sälja sten till oss för att Myresjöhus inte ville montera det. Intressant att veta om det är olika på olika ställen.

    /Anette

  2. Jenny säger:

    Mötet med inredningsarkitekten ingår i priset, riktigt bra! Vi får ha sten runt hällen men det är likadant för oss; vi kan inte köpa den via Myresjöhus/HTH, så det blir att vi får sätta dit den på egen hand om vi vill ha, (vi köper även hällen och resten av vitvarorna utan inblandning från Myresjöhus).

    /Jenny

Lämna en kommentar