Altanbygge påbörjat

Mitt och brorsans försök till att få ner färdiggjutna plintar i den lutande slänten på baksidan gick ju mindre bra, så vi la ner det projektet… Idag kom istället Markus förbi och hjälpte till att gjuta riktiga plintar och börja på stommen till altanen. Till att börja med blir det 8×4 meter på baksidan av huset, tanken är sedan att det ska gå en mindre del runt knuten in på kortändan för att även få sol på förmiddagen.

Ena bärlinan skulle fästas i grunden, men det visade sig vara ganska ihåliga kantbalkar (är de cellplastfyllda?), vilket gjorde att expanderpluggarna inte fick fäste. Jag hade fått för mig att det skulle vara massiva lättbetongbalkar, men det verkar inte så. Därför får man hitta på något annat sätt att fästa bärlinan där, som tur är behöver den inte fästas speciellt hårt i grunden, då den står stabilt på samma betongplattor som husgrunden vilar på.

P1000756 P1000755 P1000754 P1000753 P1000752

Lämna en kommentar