Röjning

Har fått en del synpunkter på att vi bör uppdatera bloggen lite oftare. Det är bara det att det inte finns så mycket att uppdatera med just nu, det har inte hänt någonting sen i december förrän den senaste veckan.
Vi har nu fått reda på att sprängningsarbetet sätter igång i vecka åtta, detta för att samköra det med våra grannar som får sitt hus redan i vecka 11. (Tror jag det var…)
Så förra helgen vart min kära familj återigen på besök och dom hade återigen skogshuggarutrustningen med sig. Dock ingen Oxe denna gång. Jag hade hoppats på att vi skulle ta det mesta av det som står kvar men efter lite funderande kom vi fram till att bara ta det som skulle bli svårt att fälla med ett eller ett par hus på plats. Dessutom började det att snöa en hel del efter någon timme så det vart inget angenämt väder precis.
Vi tog ett par barrträd som skulle upp på den stora lavan och några björkar. Det blåste ganska kraftig byig vind och vi vart tvungna att spänna upp ett par träd. För att kunna göra det på ett bra sätt måste man komma upp på stammen en bit och binda fast repet. Och eftersom ingen av oss är begåvade med speciellt aplika gener (iaf inte när det gäller klättring) så gick vi över till grannarna i huset tvärs över vägen och frågade om dom hade en stege att låna ut. Dom hade en som kunde bli några meter lång och vi fick låna den, väldigt schysst, tack så mycket grannar! :-)

img_5792.JPGimg_5794.JPG

Jag fäller ett träd med brytjärnets och pappas hjälp. Man känner sig lite som Stålkvinnan ;-) Riktigt kul!

Jeppe vart riktigt genomblöt när vi kom hem, man kunde krama ur vatten ur skjortan som han hade under tröjan. Pappa däremot vart nästan helt torr och han hade en nästan likadan tröja på sig. Den stora skillnade var att pappas var en hel del nyare :-)
img_5800.JPG
Jeppe jobbar på. Det snöade som synes, och inte så lite heller…

Till sist skulle vi då fälla en björk som vi visste innan skulle bli lite knepig. Den hade en rejäl lutning åt fel håll. Mot transformatorstationen och grannens vedskjul. (Inte ovan nämnda grannar utan en tredje som vår tomt gränsar mot nere i blivande trädgården). Pappa trodde först att det skulle gå att spänna upp den och sedan fälla den över vår tomt men när han kollat lite närmare så insåg han att trädet vart för stort. Så han sa att han skulle fälla det mellan vedlavan och transformatorstationen… Jahaja, just det, tänkte jag och började fundera på om en transformatorstation ingår i hemförsäkringen… Micke och pappa gick över till grannen och förklarade vad som skulle ske och om det var ok. Grannen garvade och sa att bilen som stod vid vedskjulet ändå skulle skrotas. Han skulle sätta sig på verandan med en öl och titta på underhållningen :-) Härlig inställning!
Upplösningen kan ni se i videoklippet :-)

Till sist så verkar det som att vi blir av med den stora vedlavan iaf. Micke ringde Mellanskog i veckan och dom har sagt att dom ska komma och hämta det inom en vecka… Har dock inte fått lappen som vi ska sätta fast på högen så vi får väl se… Hoppas att dom gör det, snart bara drygt en vecka kvar tills dom börjar med sprängningen…

1 kommentar to “Röjning”

  1. ViByggerHus säger:

    Häftigt med youtube, lägg gärna till er blogg på http://www.vibyggerhus.se

Lämna en kommentar